“Op weg in de 14de dimensie.”

© Salvator Dali

Rina Gubanski, Facebook, 09-01-2014

Dit prachtige schilderij "kwam" in mijn mailbox,  nadat ik tijdens de Open Avond van 7 januari nog stilletjes gedacht had, welk een wondermooi symbool de vlinder eigenlijk is. Alles wat ons hart vreugde geeft en opent heeft immers een symbolische waarde en kan dus als onderwerp van meditatie gebruikt worden. Het toeval hé !

Op 11 januari ’s avonds, liet ik de Gouden Condor in mijn hart indalen, en de volgende morgen, 12 januari, werd ik wakker met de volgorde van

de Symbolen van de 14de Dimensie.

Ze zijn net zoals alle andere symbolen universeel en afkomstig uit het Universele Licht.

Het paste zo mooi bij het gevoel van "Vlinders in mijn buik" - weer verliefd op het leven !

 Mede door het glimwormpje en ook door de prachtige afbeelding die Rina me stuurde van de Ark omgeven met vlinders en de tekening van Gea " Geven in stilte" , was    dit voor mij een echte bevestiging hoe belangrijk het symbool van de vlinder weer wordt voor de energie van de nieuwe tijd.

Ook bij de voorbereiding van de meditatieavond van dinsdag 11 februari werd ik verrast toen ik op zoek ging naar een tapijtje om op tafel te leggen omdat ik het tafelkleedje met de Witte Roosjes noch dat met de Aronskelken vond. Ik nam er dan eentje uit mijn dekenkist en mijn mond viel open van verbazing toen ik het uitspreidde en er twee grote vlinders met er tussenin een roos op zag staan. Dit zijn van die gezegende momenten die bevestigen dat ons gevoel goed zit.

Het trof mij dat al deze symbolen met het element ”lucht” verbonden zijn, de Vlinders die fladderen, de Vaandels die waaien in de wind en de zwevende Condors .

Zo vliegen ook onze gedachten rondom de aarde het collectief bewustzijn in. Weer werd ik mij ten volle bewust van het belang van bevrijdende, verruimende, liefdevolle gedachten. Onze gedachten die gevoed worden door alles wat we voelen. En dat voelen in de nieuwe tijd weer toegelaten wordt, is zo een groot geschenk van de Vrouwelijke Goddelijke energie. Ik vond de trilling van 14-02-2014 een heel geschikte datum om de symbolen te delen.

Het gevoel van “Ik hou van mezelf en van het leven, en van het goddelijke in mij, in de anderen en in alles wat leeft ! “ wordt immers op 14 februari, Valentijntje, voor velen extra gestimuleerd. 

“Vandaag las ik het verhaal van Valentijn die in het geheim in de Romeinse tijd geliefden in het huwelijk verbond. Het huwelijk was destijds verboden in Rome omdat de mannen niet bij hun geliefde vrouw weg wilden om te gaan strijden. De Heilige Valentijn werd betrapt en heeft het met zijn leven moeten bekopen. Zij die hem bewonderden, stuurden hem in zijn cel, harten en rozen als dank. Valentijnsdag werd zo een bijzondere dag voor geliefden. [1]

 Maar zijn Feestdag is voor mij ook de herinnering aan de Universele Goddelijke Liefde en het Spirituele huwelijk tussen onze innerlijke God en Godin.

 Patricia maakte mij er die dag op attent dat heel de datum van 14-02-2014 een 5-trilling heeft en dat de Gouden Graal dus ook weer heel belangrijk is om dit jaar mee

 te mediteren. Het symbool dat hoort bij het vijfde chakra, het hartchakra.

Is heel ons leven geen zoektocht naar die Heilige Graal ? 

   Ik zei: “ Ja, Patricia, en het 13de van deze symbolen van de 14de dimensie is het Allesomvattende Heilige Hart”.

 Ik herinnerde mij toen ook weer de tekening van Gea waar de vlinders uit de Graal vliegen. (uit "Geven in Stilte")

Heel het jaar 2014 heeft die 14 trilling, de 14de dimensie die eigenlijk een verdieping is van de 5de dimensie, van het hartchakra dus.

Een ander wondermooi geschenk was dat ik op 13 januari, op zoek naar een mooie afbeelding van het Allesomvattende Heilige Hart, een prachtige tekst vond  op onderstaande website.

 Je kan tijdens het lezen van deze tekst waarin gesproken wordt over het transformeren en loslaten van gevoelens perfect met de Vlinders werken om jouw  4 onderste chakra’s verder te doen schitteren en stralen. 

Oorspronkelijk had ik daarna de Condors  staan maar volgens Patricia komen de vaandels eerst. En ja, voelde ik,  als je vrede wil vanuit je hart, kan je inderdaad wapperen met de Witte Vaandel om te onderhandelen en zo je zielenvreugde verder te ontplooien.

De Condors helpen je dan weer om je Goddelijke zelf te durven Zijn !

http://denkmetjehart.blogspot.be/2014/01/ondertussen-op-de-ascenderende-aarde_17.html

 Ik wens jullie allen een wondermooie Valentijn 2014. Hier nog een paar mooie tips.

“Je kan hem vieren met je geliefde en jullie engelen vragen je te helpen je liefde en begrip het hele jaar door over te brengen. Je kan ook denken aan hen die eenzaam zijn of hun geliefde verloren hebben. Vraag hun engelen hun te helpen zich open te stellen voor de liefde van de engelen en zo de pijn in hun hart te genezen.Als je zelf tot deze laatste behoort, brand dan een kaars, sluit je ogen en vraag je engel liefde in je hart te brengen.”[2]

 Warme Hartegroet,

Hilda

© Hilda Cardinaels  13-02-2014 / 31-03-2014

 


[1] Uit: “Een engel voor elke dag Margaret Neylon

[2] idem