Nieuws - in 't kort

Meer nieuws...

Onze Karateclub

De Karateclub Funakoshi Meetjesland is lid van de Belgian Shotokan Karate Academy (BKSA) en onderwijst Shotokan Karate, waarvan Meester Gichin Funakoshi (1868 — 1957) en zijn zoon Meester Yoshitaka Funakoshi (1906 — 1945) de grondleggers zijn. Shotokan Karate is de meest verspreide stijl van Karate en uit zich enerzijds in grote, krachtige en snelle bewegingen, en anderzijds in diepe, sterke en stabiele standen.

Terug naar omhoog

De lesgevers

De hoofdlesgever van de Karateclub Funakoshi Meetjesland is Sensei Franky De Reu, die leerling was van Meester Taiji Kase en Sensei Dirk Heene. Sensei Franky De Reu beoefent sinds 1974 intensief Shotokan Karate op nationaal en internationaal niveau en kan op veel erkenning rekenen van bekende Belgische Karateka's zoals bijvoorbeeld Dirk Heene, François Van Binst en Livia Castro. Sensei Franky De Reu geeft sinds 1977 jaar actief karatetraining aan jeugd en volwassenen, en heeft heel wat ervaring op het gebied van lesgeven, aanpak en kennisoverdracht. Sensei Franky De Reu wordt bijgestaan door zijn leerlingen en hulptrainers Eric Himschoot, Freddy De Reu, Tim Haesaert en Gauthier Vanhaelewyn.

Terug naar omhoog

De trainingen

Er zijn vijf tot zes trainingen per week in de Karateclub Funakoshi Meetjesland die verzorgd worden door Sensei Franky De Reu (zie Trainingen voor de details) aan jeugd en volwassenen. Maandelijks worden Academietrainingen georganiseerd in Assenede, Lovendegem, Waarschoot of Zomergem (zie Academietrainingen voor de details) die bestemd zijn voor jeugd en volwassenen waarbij gerenomeerde Karateka's training komen geven. Naast de Academietrainingen Meetjesland, participeren de leden van onze club ook aan de Academietraingen Wijnegem en vele andere trainingen en stages in België en buurlanden (voor informatie omtrent deze activiteiten zie bv. de BKSA website).

Kom gerust langs als beginneling of nieuwkomer om één of meerdere karatetrainingen in onze club bij te wonen. Je kan gratis twee weken deelnemen, voorzie je van sportieve kledij (bv. training). Sportschoenen zijn niet nodig, daar Karate blootvoets beoefend wordt. Er bestaan verschillende inschrijvingsformules.

Terug naar omhoog

Kase Ha Shotokan Ryu Karate

Als lid van de BKSA, volgt onze Karateclub de filosofie van Sensei Taiji Kase (1929 — 2004) daardoor wordt onze Karateclub een Kase Ha Shotokan Ryu Karate-do club genoemd. Sensei Taiji Kase was leerling van Meester Gichin Funakoshi en zijn zoon Yoshitaka Funakoshi. Om de filosofie en de ideeën en van Sensei Taiji Kase te onderwijzen en verder te ontwikkelen werd de internationale organisatie Kase Ha Shotokan Ryu Karate Do Academy (KSKA) opgericht, waarvan Sensei Dirk Heene (België) voorzitter van is.

Enkele typische kenmerken van Kase Ha Shotokan Ryu Karate-do zijn:

Kime: het focuseren van mentale en fysieke kracht;
Fudodachi: een stabiele diepe stand die toelaat zich makkelijk in elke richting te verplaatsen;
O'waza, chu waza, ko waza: grote, middel grote en kleine bewegingen;
Kamae: houding of attitude;
Seite en hente: afwisselende en gelijke (hand)technieken voor afweer en aanval;
Open hand technieken
Ura en go vormen voor kata's: schijngevecht in spiegelbeeld en omgekeerd uitvoeren

Voor verdere informatie omtrent Shotokan Karate en Kase Ha Shotokan Ryu Karate-do in het bijzonder, zie Kase Ha Shotokan Ryu Karate-Do.

Terug naar omhoog